NÉPSZÁMLÁLÁS 2022

Hirdetmény
A 2022. évi népszámlálás számlálóbiztosainak toborzásáról

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2022. október 1. és november 28. között Magyarország területén népszámlálást tart. A népszámlálás eredményes lebonyolításában kiemelkedő szerepet játszanak az adatfelvételt végrehajtó számlálóbiztosok. Feladatuk a körzet bejárása, körzethez tartozó címek felkeresése, szükség esetén címpontosítás, új címek felvétele, kapcsolatfelvétel az adatszolgáltatóval, tájékoztatás, a kérdőíveknek KSH által előírt módon való kitöltése, folyamatos, ütemes előrehaladás, a címjegyzék vezetése, meghiúsulások dokumentálása a menedzser alkalmazásban, megtagadások, rendkívüli esetek jelentése a felülvizsgálónak, folyamatos kapcsolattartás a felülvizsgálóval. Munkájukat közvetlenül a felülvizsgáló irányítja és felügyeli.

A számlálóbiztos a 2022. október 17. és 2022. november 20. között zajló terepmunka során címellenőrzést végez, és lakóegységenként kérdőívet tölt ki tableten. Az adatfelvételhez szükséges tabletet a KSH biztosítja.

Ennek a felelősségteljes munkának az ellátásához kérem a Tisztelt Lakosok segítségét.


A számlálóbiztos személyével kapcsolatos elvárások:

 • saját elektronikai eszköz (pl.: PC, laptop, tablet) internet hozzáféréssel (e-learning oktatáshoz, vizsgához és kapcsolattartáshoz)
 • e-mail cím és mobiltelefonos elérhetőség
 • életév betöltése
 • legalább középfokú végzettség


A számlálóbiztosi munkára olyan személyek jelentkezését várjuk:

 • akik magabiztos számítógépes ismerettel rendelkeznek, illetve jártasa, érintőképernyős készülékek használatában
 • pontosan tudják követni az előírásokat
 • betartják a határidőket
 • jó kapcsolatteremtő- és beszédkészséggel rendelkeznek
 • képesek a munka okozta fizikai és szellemi megterhelés, az esetleges konfliktusok elviselésére
 • vállalják az új ismeretek elsajátítását, a kapott válaszok bizalmas kezelését és a népszámlálás idején más adatgyűjtési és kereskedelmi ügynöki tevékenység mellőzését.


Előnyt jelent

 • a felsőfokú végzettség, továbbá
 • ha korábban részt vett népszámlálásban, mikrocenzusban, vagy más KSH lakossági adatfelvételben számlálóbiztosként, és munkáját jó minőségben végezte el.

Kérek mindenkit, aki rendelkezik a felsorolt képességekkel és kedvet érez a népszámlálási munkában való részvételhez, jelentkezzen számlálóbiztosnak.

Jelentkezni a Kőteleki Közös Önkormányzati Hivatal Tiszasülyi Kirendeltségén (5061 Tiszasüly, Kiséri út 21.), a leadott “Számlálóbiztosi jelentkezési lap” kitöltésével, aláírásával.

Jelentkezési lap kérhető a Kőteleki Közös Önkormányzati Hivatal Tiszasülyi Kirendeltségén.


Jelentkezési határidő
: 2022. július 15.

A számlálóbiztosok a helyi népszámlálási felelőssel (jegyző) kötnek megbízási szerződést, amelyre azután kerül sor, hogy a számlálóbiztosi teendőket tartalmazó online tananyagot elsajátították, és erről sikeres e-learning vizsgát tettek.

A munkavégzésért a KSH a Kormány 362/2020. (VII. 23.) Korm. rendelete szerinti normatíva alapján meghatározott díjazást biztosít. (A bruttó díjazás: kapcsolatfelvétel, címellenőrzés, aktualizálás 350 Ft/cím, összeírás körébe tartozó cím összeírása 380 Ft/cím, személyek összeírása 730 Ft/személy, felkészülési és kapcsolattartási díj: 25.000 Ft)

A Közös Hivatal népszámlálási felelősének telefonos elérhetősége:
dr. Bóné Mónika jegyző: 56/497-000

A népszámlálással kapcsolatos bővebb információk megtalálhatók a www.ksh.hu oldalon.

 

Comments are closed.