Konyhafejlesztési pályázat

A nemzetgazdasági miniszter ­– a belügyminiszterrel és az emberi erőforrások miniszterével egyetértésben – pályázatot hirdetett a Magyarország 2016. évi központi költségvetéséről szóló 2015. évi C. törvény (a továbbiakban: Költségvetési törvény) 3. melléklet II. 7. pont szerinti Önkormányzati étkeztetési fejlesztések támogatására.

A múlt év után idén második alkalommal hirdetett pályázatot a nemzetgazdasági miniszter – a belügyminiszterrel és az emberi erőforrások miniszterével egyetértésben – azon önkormányzatoknak, amelyek a tulajdonukban és fenntartásukban működő, óvodai gyermekétkeztetést szolgáló főzőkonyhát, befejező konyhát, melegítő-tálaló konyhát és kapcsolódó kiszolgáló létesítményt szeretnék bővíteni, fejleszteni, vagy akár új létesítményt akarnak kialakítani.

Mindez kiemelt fontosságú a 2015-től bevezetett, hároméves kortól kötelező óvodáztatáshoz, az ingyenes óvodai étkeztetés bővítéséhez, valamint a rászoruló gyermekek szünidei étkeztetési lehetőségének megteremtéséhez .

A támogatásnak köszönhetően elsősorban olyan infrastrukturális fejlesztések valósulhatnak meg, amelyek lehetővé teszik az élelmiszerbiztonsági szabályok, a szükséges higiéniai körülmények, valamint a környezetvédelmi szempontok betartását.

Tiszasüly Község Önkormányzata a sikeres pályázat alapján 23 965 800 HUF támogatásban részesült.

A főzőkonyha az 1970-es években épült a kor és a település akkori igényei kielégítésére, mint óvodai főzőkonyha és központi konyha. A tervek megvalósításával belső átalakításokkal és szerkezetek elavult berendezések cseréjével a felmerült hiányosságokat és üzemeltetés során folyamatosan felmerülő kompromisszumos megoldásokat szünteti meg.

Felújítás képekben:

Comments are closed.