AKADÁLYMENTES- Európai uniós forrásból megvalósuló fejlesztések

EFOP

TISZA praxisközösség az egészségfejlesztésért

150,00 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével valósul meg 100%-os támogatási intenzitás mellett Tiszasüly Községi Önkormányzata EFOP-1.8.2-17-2017-00038 azonosítószámú Tisza praxisközösség az egészségfejlesztésért című pályázata.

 A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. Az EFOP-1.8.2-17 kódszámú Az alapellátás és népegészségügy rendszerének átfogó fejlesztése – alapellátás fejlesztése című felhívásra benyújtott pályázat megvalósítása Tiszasüly betöltetlen háziorvosi körzetét, Nagykörű háziorvosi körzetét, Szolnok. IV. sz, XVI.sz és XXIX. sz. felnőtt háziorvosi körzeteket, valamint Szolnok XII. sz. gyermekorvosi körzetet érinti.

 A fejlesztés eredményeként Tiszasüly Községi Önkormányzata a lakosság egészségtudatosságát kívánja növelni. Célja – az egészség fejlesztését célzó programokon keresztül – hogy az egyéni egészségállapot-felmérésen és tanácsadáson résztvevők aránya elérje a területi ellátási kötelezettség alá eső lakosság 20%-át, az egészségfejlesztő és betegségmegelőző programokban részt vevő személyek száma pedig a 750 főt.

 A projektben részt vevő háziorvosi és gyermekorvosi praxisok területi ellátási kötelezettsége alá eső lakosok körében a praxisok orvosai és nővérei elvégzik a lakosok egészségi állapot felmérését, majd annak eredményeképpen szükség esetén különböző többletszolgáltatásokat nyújtó szakemberekhez irányítják őket. A projekt keretében az állapotfelmérés eredményétől függően lehetőség nyílik gyógytornász, dietetikus és pszichológus igénybevételére is.

A projektben részt vesznek a területen érintett védőnők is, akik a 18 éven aluli lakosság egészségi állapotának a felmérését végzik, célzott felvilágosítást, tanácsadást és minimál intervenciót tartanak. A program keretében baba-mama csoport, testsúly kontroll csoport, diabetes betegklub működtetése tervezett, valamint nagyobb tömegeket megmozgató közösségi egészségfejlesztő rendezvények kerülnek megtartásra.

 A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2020.03.31.”

 

 TOP

Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése Tiszasüly településen

Projekt azonosítószáma: TOP-4.1.1-15-JN1-2016-00020

A szerződött támogatás összege: 55 943 638 Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.01.29.

Részletes információ: http://tiszasuly.hu/egeszsegugyi-alapellatas-infrastrukturalis-fejlesztese-tiszasuly-telepulesen/

ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSEK Tiszasüly TELEPÜLÉSEN

Projekt azonosítószáma: TOP-3.2.1-15-JN1-2016-00014

A projekt címe: Tiszasüly Szociális Szolgáltató Központ energetikai fejlesztése

A szerződött támogatás összege: 38 163 500 Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.10.31.

Részletes információ:http://tiszasuly.hu/tiszasuly-szocialis-szolgaltato-kozpont-energetikai-fejlesztese/

 

Comments are closed.